Ventilatie Drechtsteden

Ventilatie voor gezonde en schone lucht

Veel mensen staan niet of nauwelijks stil bij de kwaliteit van de lucht in huis. Toch is de lucht in veel woningen ongezonder dan de buitenlucht. Goed ventileren is de oplossing.
Gezonde en schone lucht vermindert de kans op hoofdpijn, allergieën en vermoeidheid. In veel woningen is daarom sinds de jaren ’80 een mechanisch ventilatie- of een WarmteTerugWin-installatie (WTW) geplaatst. Mechanische ventilatie is beter en energiezuiniger dan natuurlijke ventilatie, mitst het goed geplaatst en onderhouden is. Bij ons is het onderhoud, de plaatsing of het vervangen van uw ventilatiesysteem in professionele handen.

Mechanische Ventilatie Drechtsteden

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie zorgt voor gezonde schone lucht in huis. De lucht in uw huis wordt continue ververst, doordat het ventilatiesysteem voortdurend lucht uit de woning wegzuigt.
Mechanische ventilatie werkt beter dan natuurlijke ventilatie. Voorwaarde is wel dat het ventilatiesysteem goed wordt aangelegd en onderhouden. Heeft u een ventilatiesysteem in huis? Laat dit systeem dan regelmatig schoonmaken en controleren. Zo bent u verzekerd van een goed werkende mechanische ventilatie en van gezonde, frisse lucht in uw woning.

Ventilatiebox Drechtsteden

Ventilatiebox

Een ventilatiebox of MV-box voert binnenlucht af en vervangt dit door verse buitenlucht. Maakt de ventilatiebox in huis veel lawaai, zuigt hij slecht af of is hij ouder dan 15 jaar? Dan is het verstandig hem te vervangen.
Oudere mechanische ventilatieboxen werken meestal nog op wisselstroom. Nieuwe ventilatieboxen zijn een stuk energiezuiniger. Door uw oude ventilatiebox te vervangen bespaart u al gauw € 60 per jaar. Aangezien een nieuwe ventilatiebox zo’n €295 kost (excl. afstandsbediening), heeft u dit binnen vijf jaar terugverdiend. Een nieuwe ventilatiebox is bovendien stiller en u geniet weer optimaal van gezonde lucht in huis.

Warmteterugwin Installatie Drechtsteden

WTW-unit

Een WarmteTerugWin-installatie (WTW) is een duurzame vorm van mechanische ventilatie. Daarnaast zorgt een WTW-unit ook voor een behaaglijke warmte in huis.
De warme lucht die uw woning verlaat wordt namelijk gebruikt om de frisse lucht die binnenkomt op te warmen. Zo stookt u niet voor de vogeltjes, maar wordt de warmte uit uw woning hergebruikt. Dat levert een flinke energiebesparing op. Bovendien heeft u altijd frisse lucht in huis, zonder koude tocht.