Radiator Kraan Drechtsteden

CV-ketel en thermostaat inregelen

Ruim driekwart van de cv-ketels verbruikt onnodig veel energie, zo blijkt uit onderzoek. De oplossing?
Het goed afstellen en inregelen van de installatie, zoals de waterdoorvoer, de radiatorkranen en de thermostaat. Wij helpen u graag bij het optimaal instellen van uw cv-installatie en vervangen eventueel onderdelen. Zo bespaart u energie én heeft u altijd een comfortabel warm huis.

Radiator Kraan Drechtsteden

Energiebesparing door waterzijdig inregelen

Uw CV-installatie lijkt goed te functioneren als het in huis lekker warm wordt. Toch is dat niet altijd waar. Een installatie die niet goed is afgesteld, verbruikt onnodig veel energie.
Voor een optimaal rendement moet het water met precies de goede snelheid door de radiatoren en de ketel stromen. Stroomt het water te snel, dan is er te weinig tijd om warmte af te geven. Stroomt het te langzaam, dan moet de CV-ketel langer stoken. Om energiezuinig te stoken is het dus van belang de waterdoorvoer heel precies af te stellen. Dat doen we graag voor u.

Radiator Kraan Drechtsteden

Radiatorkranen om uw systeem optimaal in te stellen

Het kan ook gebeuren dat uw radiatoren niet allemaal even warm worden. Bijvoorbeeld in een lang circuit, met veel radiatoren, waarin de laatste niet goed opwarmen.
Met een radiatorkraan kunt u handmatig de warmtetoevoer naar uw radiator bepalen om dit te verhelpen. Wij hebben een ruime keuze in het radiatorkranen, want niet iedere radiator heeft dezelfde draaiknop. We helpen u natuurlijk ook graag om uw systeem goed in te stellen.

Radiator Kraan Drechtsteden

Thermostaat

Vroeger waren thermostaten niet veel meer dan een thermometer met een aan/uit-schakelaar. Tegenwoordig bevatten ze geavanceerde regelingen. Die houden het huis beter en zuiniger op temperatuur.
Een goed gekozen en ingestelde thermostaat krijgt het huis comfortabel warm met een zuinige regeling. We adviseren u graag bij de juiste keuze en de instellingen van uw thermostaat. Zo heeft uw huis altijd een voor u comfortabele temperatuur en bespaart u waarschijnlijk ook nog op de energiekosten.