CV-ketel storing onderhoud Drechtsteden

CV-ketel storing? Wij bieden 24/7 service

Een CV-ketel storing komt altijd slecht uit. Niets is zo vervelend als een koude douche of een verwarming die niet werkt. Dat wilt u natuurlijk zo snel mogelijk oplossen.
Onze storingsdienst staat 24/7 klaar om u van dienst te zijn. Met het juiste gereedschap, veel kennis en vakmanschap zorgen we dat de storing aan uw  CV-installatie zo snel mogelijk verholpen is.

CV-ketel zelf onderhoud Drechtsteden

Zelf een CV-ketel storing oplossen

Sommige storingen aan uw CV-ketel kunt u zelf eenvoudig oplossen. Wel zo handig. Dan hoeft u niet op een monteur te wachten en is uw huis of water snel weer warm.
Lees of download hieronder onze doe het zelf tips voor het oplossen van veelvoorkomende problemen met de CV-installatie.

Onze specialisten staan 24/7 voor u klaar

Helpen deze tips niet of komt u er niet uit, bel ons! Onze specialisten staan 24/7 voor u klaar en lossen uw CV-ketel storing zo snel mogelijk voor uw op.

CV-ketel geen heet water storingen

1. Geen warm water

Als er geen warm water uit de kraan komt, is er waarschijnlijk een storing in de CV-ketel. Hoe kunt u dit zelf oplossen?

• Zoek eerst het schermpje van de CV-ketel.

• Geeft deze een foutcode aan? Kijk dan in de handleiding wat de code betekent en hoe u de storing kunt verhelpen.

Kunt u geen foutcode vinden of helpt de handleiding u niet verder? Haal dan eens de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact en stop hem er na enkele minuten opnieuw in. Wellicht dat deze manier van resetten de storing oplost.

CV-ketel tikkend geluid storingen

2. Tikkende radiatoren

Maken uw radiatoren een tikkend geluid? Dat duidt op lucht in de leidingen van uw centrale verwarming.
Teveel lucht kan er ook voor zorgen dat uw radiatoren niet goed opwarmen. Om dit op te lossen, kunt u de radiatoren ontluchten:

• Begin bij de laagstgelegen radiator.

• Draai het kleine kraantje open tot er water uit begint te druppelen en draai het kraantje weer goed dicht.

• Ga zo alle radiatoren af.

• Controleer als u klaar bent de druk in de ketel en vul het water indien nodig bij.

CV-ketel valtuit Drechtsteden

3. Radiatoren die niet goed warm worden of een CV-ketel die uit slaat

Wordt uw verwarming niet warm? Dan kan het goed zijn dat waterdruk in de CV-ketel te laag is.
Als de druk erg laag is kan de CV-ketel zelfs helemaal uitslaan. Controleer de drukmeter. Die moet tussen de 1 en 2 bar staan. Is de druk lager? Dan is het nodig uw CV-ketel bij te vullen:
• Zet de thermostaat laag en wacht 15 minuten tot de CV-ketel is afgekoeld.

• Bij oudere CV-ketels met analoge drukmeter haalt u de stekker uit het stopcontact.

• Bij nieuwere ketels met digitale drukmeter laat u de stekker in het stopcontact. In de gebruiksaanwijzing staat hoe u in het bijvulprogramma komt.

• In de buurt van de CV-ketel vindt u een waterkraan. Sluit de slang aan op uw waterkraan.

• Laat de slang voorzichtig volstromen met water, zodat er zo min mogelijk lucht de slang zit. Sluit daarna de kraan weer.

• Sluit de slang aan op de vulkraan van de CV-ketel. Draai eerst de waterkraan open en vervolgens de vulkraan.

• Wacht tot de drukmeter tussen de anderhalf en twee bar staat. Draai eerst de vulkraan dicht en vervolgens de waterkraan.

• Koppel de slang af en laat het water dat nog in de slang zit, in een emmer lopen.

• Steek de stekker weer in het stopcontact (mits u deze er uit heeft gehaald) en zet de CV-ketel weer aan.

• Er komt altijd een beetje lucht mee met het bijvullen van de CV-ketel. Het is verstandig de radiator gelijk te ontluchten.

Klik op de afbeelding voor een demonstratiefilmpje.

Helpen deze tips niet of komt u er niet uit, bel ons! Onze specialisten staan 24/7 voor u klaar en lossen uw CV-ketel storing zo snel mogelijk voor uw op.

Lees meer

De Belgas monteurs werken door

Ondanks de lockdown voor niet essentiële bedrijven zijn wij wel gewoon bereikbaar voor storingen en onderhoud aan de installaties van al onze klanten. Alle gemaakte afspraken gaan gewoon door, of het nu een storing is, of het plaatsen van een ketel, wij komen. De Belgas monteurs geven geen handen en houden afstand.
Let op: Er wordt gas gebruikt door de toestellen, dus regelmatig onderhoud is van essentieel belang. Voor uw veiligheid en… het verlengt de levensduur van uw installaties en CV ketel.